CAMRER

Deklaration

Oavsett vilken företagsform som din verksamhet har, måste deklarationen lämnas in en gång per år. Dock skiljer sig tillvägagångssättet en del beroende på din företagsform. Aktiebolag deklarerar exempelvis vid andra tidpunkter än vad enskilda firmor gör. Vi på Camrer hjälper dig gärna med deklarationen för ditt företag.

 

Deklaration är den viktigaste redovisningen

När det är dags för dig som företagare att lämna in din deklaration är det mycket att tänka på. Deklarationen är den viktigaste redovisningen till Skatteverket och oavsett om det gäller företag eller fysisk person, behöver den bli rätt. Det handlar främst om två huvuddeklarationer vilket är momsdeklarationen och inkomstdeklarationen.

Ditt företag kan också ha en arbetsgivardeklaration. I den redovisas arbetsgivaravgifter och preliminärskatt. Tidigare användes begreppet skattedeklaration för arbetsgivardeklarationen och momsdeklarationen.

I momsdeklarationen redovisas den ingående och utgående momsen för ditt företag. Har du ett aktiebolag kan du välja att lämna in den antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Om du har ett mindre bolag går det också att lämna in momsdeklarationen i samband med självdeklarationen eller inkomstdeklarationen, som det också kallas.

Inkomstdeklarationen benämns ofta som självdeklaration också. Ett företag eller person som är skattskyldig lämnar in en sådan deklaration varje år för att fastslå vilka skatter som ska betalas. Samtliga deklarationer för ditt företag hjälper vi till med och genom att låta oss sköta deklarationen för din verksamhet kan du vara trygg och säker på att den kommer bli rätt.

 

Deklarationen har många frågor

Vi hjälper till att upprätta deklarationer för ditt företag och i förekommande fall dess delägare och anhöriga. För att kunna uppnå en optimal lösning är det i många fall väsentligt att ta ett helhetsgrepp om både ditt och ditt företags skattesituation.

Hur mycket lön ska jag ta ut?

Ska jag ta lön eller kanske utdelning?

Hur ser en K10 ut?

Bör jag teckna pensionsförsäkring?

Kan det vara bättre med kapitalförsäkring?

Det finns nästan oändligt med frågor att ta ställning till och varje situation och företag är unik. Dessutom behöver man hålla koll på skattereglerna som ändras ständigt och nya möjligheter skapas. På Camrer har vi lång erfarenhet av dessa frågeställningar och håller oss ajour med skattelagstiftningen.

 

Deklaration och redovisning

Om vi ansvarar och utför redovisningen i ditt företag är det ett naturligt steg att även göra deklarationen. Dock väljer du själv vilka av våra tjänster som du vill ta del av. Kanske du sköter den löpande bokföringen själv men vill ha hjälp med deklaration och bokslut? Vi hjälper dig och ditt företag så du istället kan fokusera på din kärnverksamhet.

Vill du bli kontaktad?

Ange dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort